Menu
Αναζήτηση Hellenic Design Centre

InnovationID 2020 Ομιλητές

Ioannis Ofakoglou – RISTART

Ο Ιωάννης Οφάκογλου είναι ο Founder & Director της RISTART, ένα marketing agency με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρία έχει αναπτυχθεί και συνεργάζεται με εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό αναλαμβάνοντας μεγάλης σημασίας projects.

Στις αρχές του 2009 ξεκίνησε να παρακολουθεί τις αλλαγές που προκαλούσαν στην αγορά το
διαδίκτυο και τα social media και το 2014 αποφάσισε να αφήσει τη θέση που κατείχε και να συμβάλλει με τους συνεργάτες του στην καθοδήγηση των εταιριών στο νέο περιβάλλον της αγοράς.

Συμμετέχει ως keynote speaker σε συνέδρια και ενδοεταιρικά workshop ενώ η ομιλία που έκανε το 2018 στο TEDXAUTH αποτελεί πηγή έμπνευσης για φοιτητές στην Ελλάδα. Παράλληλα διδάσκει στο μεταπτυχιό της ΕΕΔΕ τα μαθήματα Μάρκετινγκ και στo digital diploma της Knowchruch το content marketing.

Αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν το marketing, τις τάσεις της αγοράς και διατηρεί το προσωπικό του κανάλι στο YouTube όπου δίνει συμβουλές για το marketing.

Ioannis is our Ηost!

 Hellenic Design Centre Team

———–

Presentation at Opening // 10:45 – 11:00

Elena Mitsibona – Secret Key

H Έλενα Μητσιμπόνα είναι Μanaging Director της  Συμβουλευτικής εταιρίας SECRET KEY, ιδρύτρια του Athens Customer Experience Academy & διοργανωτής του Athens Customer Experience Festival.  Συνεργάζεται  συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά  για περισσότερα από 18 χρόνια  με  πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρίες  βοηθώντας τις να αναπτύξουν δυνατή κουλτούρα εξυπηρέτησης , ενισχύοντας θετικά την εμπειρία του πελάτη. Είναι η πιστοποιημένη αντιπρόσωπος & εκπαιδεύτρια σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία & Βαλκάνια  της  πολυεθνικής εκπαιδευτικής εταιρίας Porter Henry& Co(USA) και της Τrendwatching/Trendforecasting Ιταλικής ομάδας  MiRT (Milano Retail Tour).

Η Έλενα είναι πιστοποιημένη από το International Customer Service Association(ICSA-USA) σε εκπαιδευτικά προγράμματα «Strategic Innovation on Customer Experience Design» και πιστοποιημένη Design Thinking Facilitator από τη DESIGN THINKERS ACΑDEMY (the Netherlands). Είναι η Chief Executive του Athens Branch του  CXFO.org & Master Facilitator στα προγράμματα πιστοποίησης  Customer Emotions Management  & Quality Assurance for Contact Centers, Retail & Omni-Channel στην Ελλάδα.

Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε International Human Resources Management από το Cranfield School of Management & MBA in Marketing από το University of Wales . Κατέχει  πτυχίο Ψυχολογίας  & Φιλοσοφίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρουσιάζει “SERVICE DESIGN: Μετατρέποντας την COVID-19 κρίση σε ευκαιρία σχεδιασμού θετικά διαφοροποιημένων υπηρεσιών και εμπειριών για τους πελάτες” // 11:15 – 11:40

Georgina & Tatiana Fakoukaki – MINDT.

Georgina’s & Tatiana’s immersive exposure to Design Thinking initiated in 2015 in San Francisco, California. Ever since, they have collaborated in projects with Oracle, IDEO, and Stanford, amongst other organizations. They have received a formal certification in Design Thinking both from Design Tech High School and University of Virginia. In collaboration with CDTIE (non-profit innovation center), they have been actively applying a Design Thinking, mentorship, and professional development package in Puerto Rican public high schools starting in 2018. MINDT.’s current action revolves around interactive Design Thinking workshops and packaged trainings mostly based, but not solely, in Greece.

Presentation at “Design Thinking & How Empathy Can Lead to Versatility” // 11:40 – 12:05

Lina Kiriakou – Dollphin

H Λίνα είναι πρέσβειρα της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης.

Με σπουδές στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, αφιέρωσε 18 χρόνια στο Marketing, τις Πωλήσεις και την Επικοινωνία σε πολυεθνικούς, αλλά και καθαρά ελληνικούς οργανισμούς, ενόσω άρχισε να εμβαθύνει στο Design Thinking και το Service Design.

Οπαδός της δια βίου μάθησης η ίδια, τα τελευταία 7 χρόνια συν-δημιουργεί το Strategic Design Lab ως μέρος του AD&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα, συμμετέχει με ομιλίες της σε Ανώτατες σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε επαγγελματικά Συνέδρια, αλλά και Μentoring events.

Εργάζεται για τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τον επαγγελματικό τομέα και είναι Global Ambassador του WomenTech Network.

Το 2019 ξεκίνησε τη Dollphin, μια εταιρία που επικεντρώνει στο Service Design και το Customer Experience, εφαρμόζοντας ένα collaborative μοντέλο το οποίο αξιοποιεί ταλέντο και έμπειρους επαγγελματίες ανεξαρτήτως γεωγραφίας, για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ανθρωποκεντρικές εμπειρίες με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Παρουσιάζει “Service Design: Θεραπεία ή μαγικό χάπι; – Ένα πολύ Ελληνικό case study” // 12:05 – 12:30

Dr. Dimitris Nathanael – National Technical University Of Athens

Ο Δημήτρης Ναθαναήλ Eur.Erg, PhD. είναι Επίκουρος καθηγητής Εργονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα Μηχανικού στη Γνωστική Εργονομία από τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (2005), Δίπλωμα Προκεχωρημένων Σπουδών (D.E.A) Εργονομίας από το Conservatoire Nationale des Arts et Metiers (CNAM) Γαλλία, (1991), καθώς και Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης (1990).

Διδάσκει στο ΕΜΠ προπτυχιακά: Γνωστική Εργονομία, Ασφάλεια & Υγεία της Eργασίας, Βάσεις Δεδομένων, Καινοτομικός Σχεδιασμός Προϊόντων και μεταπτυχιακά: Γνωστική Εργονομία και Διαχείριση Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση και το σχεδιασμό γνωστικών συστημάτων με εφαρμογές στις υπηρεσίες, τη βιομηχανία και τις μεταφορές. Παράλληλα σε εφαρμοσμένο επίπεδο ασχολείται ενεργά με τον σχεδιασμό από πλευράς εργονομίας, ευχρηστίας και εμπειρίας χρήσης καθώς και με την διαχείριση ασφάλειας & υγείας κατά την εργασία.

Παράλληλα έχει εκπονήσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων με αντικείμενα τον εργονομικό σχεδιασμό προϊόντων και πληροφοριακών συστημάτων, την εργονομική διευθέτηση χώρων εργασίας, την διαχείριση της ασφάλειας & υγείας, κ.α. Δημοσιεύει συχνά σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας, εθνικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της International Ergonomics Association, μελος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πανευρωπαικά πιστοποιημένος εργονόμος (European Ergonomist) από το 1998.

Παρουσιάζει “Ο σχεδιασμός της εμπειρίας: στοιχεία μεθοδολογίας” // 12:45 – 13:10

Matina Koiou – LETTO | Bedroom Concept

Έχοντας ολοκληρώσει το Bachelor της στο τομέα του Management και το minor της στο Marketing, η Ματίνα είναι πλέον Sales Manager της LETTO Bedroom Concept. Έχει αναλάβει τον τομέα του B2B της εταιρίας και στόχος της είναι να οργανώσει και να αναπτύξει το δίκτυο καταστημάτων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Φιλόδοξη, εργατική και με ιδιαίτερα φρέσκιες ιδέες για την δουλειά της, είναι επίσημα η Τρίτη γενιά που έρχεται να αναλάβει τη LETTO και να συνεχίσει το όραμά της.

Presentation at “Design in action: Local stories on the spotlight” // 13:10 – 13:17

Lidia Dorodouli – Dorodouli Distillery

Design and innovation are the concepts motivating Lidia’s work. She holds a diploma from WSET Spirits and she loves experimenting with new projects and ideas. Finally, she strongly believes that the spirit industry in Greece has enormous untapped potentials. Her believes, background and curiosity empower her to combine spirits with design and create a new and innovative base for better experiences. Her passion and ideas are reflected in her work as Creative Director and Spirit Sommelier in Dorodouli Distillery.

Presentation at “Design in action: Local stories on the spotlight” //13:18 – 13:25

Melina Danakaki – National & EU Funds Consultant, Αdults΄ Trainer, NLP Practitioner & Coach

Melina inspires people to design and take control over their business plans. She is highly effective in searching financial resources through ESPA and coaching and training entrepreneures to develop business, digital and emotional skills. Her mission is for everybody to be the best version of themselves and reach their full potential. Melina believes that lifelong learning should be combined with real business market and follow this path from 2007.

Presentation at “Design in action: Local stories on the spotlight” //13:18 – 13:25

Filothei Chalvatza – Service & Digital Product Designer

Η Φιλοθέη έχει σπουδές στις μεθόδους έρευνας, στον εργονομικό σχεδιασμό υπηρεσιών και ψηφιακών προϊόντων, στην καινοτομία στον σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων και στα παιδαγωγικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) με ειδίκευση στις μεθοδολογίες Design Thinking και Design-Based Research, και τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος “Strategic Product Design” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί σε εταιρείες εκπαιδευτικής τεχνολογίας της Αγγλίας και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έχει σχεδιάσει και εκπονήσει σειρά μελετών με στόχο την παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων και ψηφιακών προϊόντων με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο. Αυτήν την περίοδο εργάζεται ενεργά στον χώρο της βιομηχανίας ως σύμβουλος στον τομέα της ανάλυσης και μοντελοποίησης επιχειρησιακών διεργασιών με σκοπό την ανάδειξη δυσλειτουργιών και τον επανασχεδιασμό αυτών.

Presentation at “Design in action: Local stories on the spotlight” //13:26 – 13:35

Dr. Anna Whicher – PDR – Cardiff Metropolitan University

 

Anna’s passion is in developing, implementing and evaluating public services and policies using design methods. Since 2009, she have managed a portfolio of European, research and government contracts on design in the public sector at a value of £9.8m. Recent projects include service and policy design in the European Central Bank, policy reform for Department for Health, evaluating the Northern Ireland Innovation Lab, developing HMRC Policy Lab, rethinking public consultation for the Latvian Ministry of Culture and reviewing Design Vouchers for Scottish Enterprise. She is a member of the European Commission’s H2020 Reviewer Team, Bureau of European Design Associations and an accredited Master Trainer for the global Service Design Network.

Presentation at “Trends in design for companies and governments” // 13:35 – 14:00

Christina Melander – Danish Design Centre

Christina Melander is program director at Danish Design Centre in charge of the strategic platform Design Resources, that aims at making Denmark the world’s leading hub for design resources through alliances, partnerships and initiatives that promote the professionalization of the Danish design industry and brand Danish design nationally and internationally.

Christina has worked in the intersection of strategic design, business development, and innovation for more than 20 years and has developed programs and courses in the design field as well as across industries, advised at policy level, and implemented strategy and policy.

Presentation at “Transformation by Design”// 14:30 – 14:55

Dr. Fotis Filippopoulos – Curious, Inc.

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα και ποικίλο χαρτοφυλάκιο έργων σε 13 χώρες, σε 4 ηπείρους. Το Φεβρουάριο του 2017 στις Βρυξέλλες, του έχει απονεμηθεί το σήμα αριστείας για καλύτερη παροχή έρευνας και πληροφόρησης στα European Association Awards.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στο αντικείμενο της στρατηγικής καινοτομίας και έρευνας, το 2018 ο Φώτης ίδρυσε τη σχολή επιστημονικής και τεχνολογικής επιχειρηματικότητας Curious, Inc. Επίσης είναι εμπειρογνώμονας για την καινοτομία καθώς και σύμβουλος βιομηχανικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισκέπτης καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ, διδάσκων στο μάθημα “βιομηχανικών δεξιοτήτων 2020” στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano, καθώς και αξιολογητής και μέντορας στα MIT Enterprise Forum CEE και MIT Enterprise Forum Greece.

Έχει λάβει σημαντική διεθνή αναγνώριση για τις δυναμικές ομιλίες του σε φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής όπως ενδεικτικά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο (CIBP), την Πόλη του Κεμπέκ (ISC), τη Λουκέρνη (IGT-ICCS), τη Βιέννη (WCUC), καθώς και σε εμβληματικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, του Μουσείου του ΜΙΤ στη Βοστώνη και του Μνημείου JK στη Βραζίλια.​​​

Παρουσιάζει “Ρέουσα Νοημοσύνη σε ένα ρευστό μέλλον: Κατανοώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον σε έναν συνεχή κύκλο παρατήρησης, συλλογισμού και δημιουργίας” // 14:55 – 15:20

Harris Pitsilos – Krataion Consulting

Ο Χάρης Πιτσιλός είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και design sprints facilitator στην Κραταιόν Συμβουλευτική. Έχει εμπειρία σε business & product optimisation μέσω των design sprints τόσο σε πολυεθνικές όσο και σε μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Πριν ενταχθεί στην ομάδα της Κραταιόν, είχε εργαστεί στη Google ως project manager της πρωτοβουλίας Grow with Google, στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του ομίλου ΟΤΕ, καθώς και ως junior brand manager στη Red Bull. Παράλληλα ήταν ιδρυτικό μέλος ενός startup που στόχευε στην πολιτιστική αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών και είχε αναλάβει το Business Development και την Επικοινωνία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν μέλος της AIESEC, όπου κατείχε τη θέση του προέδρου στην Ελλάδα επί ένα χρόνο και ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική, την κουλτούρα και την οργανωσιακή ανάπτυξη. Ο Χάρης είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών από το Ε.Μ.Π.

Παρουσιάζει “Design Sprints & Καινοτομία: Μεταμορφώστε τον οργανισμό σας σε 5 βήματα” // 15:20 – 15:45

Font Resize
aaa

Newsletter

Γράψου στο newsletter μας
για να ενημερώνεσαι πρώτος/η για τα νέα μας
Register for our newsletter!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο